2016. április 26., kedd

Kavics alá fólia

Szia, érdekelne a kavics -dolog, bár nem kerti felhasználásra. Szerintem is kell alá fólia , ill. Sokszor okoz problémát az is, hogy a kavics az ágyon kívüli, nem. UV stabil, a oldalán hő kezelt, nem szőtt (geo-filc) fólia.


Használhatja kavics , kőágyás alá , kertépítés során a gyep és virágos – mulcs alá.

Zúzott kő alá milyen fóliát tesznek, hogy ne nőjön ki a gaz és ne mosódjon bele a föld? Már jó ideje azon gondolkodom,hogy fel kellene szedni ,valahogyan kirostálni a homokot és visszarakni. Ja ,ha nem raksz alá fóliát 2-év és vége!


Nem csak a gaz miatt ,hanem benyeli a föld. Tegyünk geotextíliát a kavics alá ! Ha készen vagyunk az előkészületekkel, jöhet egy réteg geotextília, de az átfedések legyenek jól egymáson! Hogy később se mozduljanak el, tűzzük le.

Ahova növényeket terveztünk, ott vágjuk ki a geotextília helyét, majd miután beültettük azokat, az anyagot hajtsuk vissza szorosan a. A terítésnél a panelek túlnyúló geotextil részeit a szomszédos panelek alá kell csúsztatni. A Kavics -Fix felületet minden esetben szilár támasztó határokkal kell ellátni. A cellák lehetőleg keménykőzet zúzalékkal töltendők ki.


A lágy kövek (például mészkő) mohásodhatnak, port képezhetnek. A paneleket – hogy a. Amikor egy feltöltött tóba esik bele valamilyen tárgy (például kődarab), akkor a fólia alatt lévő geotextília párnaként tompítja a becsapódást, így jó eséllyel a fólia be tud nyomódni ebbe a párnába és kibírja az erőhatást. Amennyiben a tófólia vagy vízszigetelő lemez fokozottan kitett a felülről érkező.


Ház fal körüli kavics ágyat hogy kell csinálni? Meglévő házam köré szeretnék kialakítani víz elvezetést de nem tudom pontosan hogyan tegyem ha nem simán egy beton sávot szeretnék hanem szórt mosott kaviccsal képzelem el kb. A kérdésem az lenne hogy az alá mit kell tenni hogy a vizet is elvezesse és ne folyón be. Autóüveg és karosszéria fóliázás, szakszerű eltávolítás, Ablaküveg fóliázás, kavicsvédő fólia , UV sugárzás elleni védőfólia, BABABARÁT fólia , átlátszó hővédő szalagfüggöny, átlátszó hővédő roló, Convista, Szatuna. Jó napot, kérdezni szeretném, hogy a mulcs alá kell e valamilyen fóliát használni vagy lehet közvetlenül a földre teriteni.


Sziklakert diszitéséhez használnám mert igy nagyon gyorsan kiszárad a föld és nem szép valamint sokat kell kapálgatni :)Ha nincs alatta fólia az eső nem nyomja hamar bele a földbe? Ha az ereszcsatornából egy nagyobb felületre engedjük a vizet, az kimoshatja a fugát, és a burkolat vízzárósságát megszünteti.

Egyébként is átszivárog valamennyi víz, de ha nagyobb mennyiségben kerül a térkő alá , akkor megsüllyedhet, vagy télen a fagyott víz megemelheti a burkolatot. Nemcsak az autónk megfelelő működése fontos számunkra, de az is, hogy a külső felületei megfelelő védelemmel legyenek ellátva. Biztos Ön is került már olyan helyzetbe, hogy egy kamion mögött haladt, aminek a kerekéről lepattanó kavics az autójára csapódott. A víztiszta (átlátszó) fólia felhelyezés után szinte láthatatlanul védi meg a felületet a sérülésektől. A matt fekete és a karbonmintás fóliák a kisebb sérüléseket is eltakarják.


Az karcvédő fólia szett tartalma: db 5xcm-es. Kiváló minőségű alapanyagok! A fényezésvédő - kővédő fóliák nagyon rugalmasak.


Mikor szoktunk nagyobb mennyiségű kavicsot a kertben elhelyezni? Például, ha díszkertet alakítunk ki, és nem csak a növényeket szeretnénk hangsúlyozni, hanem a különböző anyagok kontrasztját: selymes fű, kerekített, hideg kavics , szabálytalan fa. Kell-e geotextilliát vagy műanyag fóliát teríteni a fenyőkéreg alá ? A műanyag fólia nem ideális, mert nem engedi át a vizet. A mulcs terítés teljesen elfojtja a gyomokat?


Felületén könnyebben csúszva segít a fólia leterítésében, ráncok kihúzásában, így könnyebben elhelyezkedik tavunk medrében, ráadásul a fóliának plusz merevítést ad a földdel érintkezve. Típusát tekintve megkülönböztetünk szőtt és nem szőtt geotextíliát. A geotextil nem csak fizikai védelmet nyújt.


Minél problémásabb, érdesebb a talaj, annál vastagabb, tömörebb geotextíliát célszerű választani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések