2019. október 10., csütörtök

Kukorica vetőmag szükséglet hektáronként

Syngenta kukorica vetőmagok 50. Az ajánlott vetésmennyiség 65. A kukorica a legnagyobb területen termesztett növény hazánkban az. A hektáronként kijuttatandó tápanyag mennyiségét számos tényező befolyásolja. Különösen a gyengébb cold-teszt értékű vetőmag esetében várható hiányos kelés.


Nyugat-Dunántúli kukorica és szója. A jó gazda tervez mielőtt cselekszik. Ha Ön is eltervezte már, hogy mit és hova szeretne vetni, mi segítünk kiszámolni, hogy mennyi vetőmagra lesz szüksége. Mit szólnál hozzá, ha ezentúl nem kellene a szükséges vetőmagokat, tápanyagokat, zsákokat, egyéb termékeket ezernyi helyről beszerezned?


Ha lenne egy hely, ahol mindent, de mindent megtalálsz, amire szükséged van… és egy kicsivel még többet is? Rossz hírünk van annak, aki egy minden kukorica hibridre és minden körülmények között érvényes számot vár, amit Magyarországon alkalmazni lehet. Az optimális tőszám ugyanis a termesztett hibrid mellett függ az évjárattól, a tenyészidő hosszától, a talaj tápanyagtartalmától és a termőterület csapadékviszonyaitól is.


Búza vetőmag kalkulátor. A Gödöllői SZIE Növénytermesztéstani Tanszékének tanszékvezető tanára Dr. Kiskun Kutatóközpont Kft. Szárazságtűrő kukorica vetőmagok: Szemes kukorica , nagy hozamú silókukorica: Korai érésű kukorica (FAO 250-FAO 300) Középérésű kukorica ( FAO 3-FAO 400) Késői érésű kukorica , akciós kukorica vetőmag. Az új hibridek mindig is jobban fognak alkalmazkodni a változó időjárási körülményekhez.


Adjon le előrendelést kedvező áron, rendeljen tőlünk 0-24-ig telefonon vagy webáruházunkból! A lucernának nemcsak nagy fehérje tartalma van, de a fehérjéjének nagyon jó a minősége - biológiai értéke - is. Pedig ahhoz, hogy a kukorica szélsőséges időjárási körülmények között is gazdaságos terméstömeget képezzen, harmonikus tápanyagellátásra van szüksége. Nagyot termő, potenciális termőképessége intenzív körülmények között meghaladja az tonnát hektáronként.


Az évjárat-stabilitása a termesztett szóják közül kiemeli. Mind száraz, mind öntözött körülmények között termése jóval meghaladja a termesztett fajták átlagát. A tritikálé hasonló helyzetben van, és 100–1ezer forintos jövedelmet biztosít hektáronként.


Nálunk váltva van kukorica és tritikálé. A tritikálé ugyanannyit terem, mint a búza, fehérjetartalma még jobb is, de a sikér alapján is gyenge étkezési búzának felelne meg. A programban részt vevő gazdák a Monsanto, BASF, Timac Agro, Amazone szakértői csoportjának tanácsadása révén közel tonna termésnövekedést értek el hektáronként a nagyüzemi kísérleti parcellákon. Egyébként a beltartalmát senki nem vizsgálja. A dekalb nyilván jobb lett, folyékony után esőt is kapott, a gyenge anyag kipendül.


Erre a gazdával számolok el és mondja, hogy látod a pió gyengébb lett pedig jobbat mutatott. Mondom neki persze mert az nem kapott folyékony műtrágyát. Nagy mennyiségben kínálunk elsősorban nagykereskedőknek számára:- vetőmag , lucerna vetőmag , ezenkívül széles választékban fűmag, és gabona is megtalálható termékpalettánk között! Szabadföldi termesztésre ajánlott, korai és másodvetésre is alkalmas, középkorai tenyészidejű (120–1nap) fajta.


Az árak visszavonásig, illetve a készlet erejéig érvényesek és az áfát-t nem tartalmazzák! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! A fenti tételeket megrendelem a Lajtamag Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések