2019. augusztus 16., péntek

Tégla savazása

Hogyan kell a bontott téglát előkészíteni hogy szép legyen? Hallottam savazásról, áztatásról stb. Szeretnék egy két hasznos tanácsot kérni ez ügyben, Felfalazás után kell lakkozni?


A képeken megmutatjuk, milyen egy pecsétes tégla savazás előtt, és milyen lesz utána! Hamarosan elmondjuk, hogyan kell csinálni házilagosan! Szoktuk savazni a téglákat , de ez a meszes, malteres maradványok.


Szia, a sósavval vigyázz, az csak akkor működik, ha a tégla a savazás előtt vízben jól be van áztatva! A sík felületű tégla lapok a tégla belső szeletei. Nyugodtan rakhatod a falra, le lehet kezelni akár az általad említett lakkal, vagy a nálunk forgalmazott impregnálóval.


Ez eltömi a tégla pórusait, vastagabban kenve gyakorlatilag egy vízzáró bevonatot képez a téglán, ami ellenáll a vegyszeres tisztításnak is. Alkalmas külső tégla kerítések,kerti építmények, kemencék, csapódó nedvességnek kitett felületek védelmére. A szerrel kezelt tégla nem szívja magába a vizet, így nem fog mállani, salétromosodni, sókivirágzani, illetve csökkenti a fagyásveszélyt. A tégla nem ég, így tűzvédelmi. LEIER Téglák - a falazási munkafázis egyszerűen, gyorsan elvégezhető!


Porotherm S elem magas áthidaló. A kisméretű tömör tégla gyakori építőanyag volt hazánkban ezért a családi ház. Leírás: B- -as falazó tégla Eger-Putnok. Ytong válaszfal tégla Pve 600x200x100. Kojak Savalas’s best-known role was as the star of the television series Kojak.


Savalas’s character was named Theo “Kojack” in his first appearance. A pecsétes tégla igazán nagy kincs, mert egy-egy család nemesi betűit, vagy címerét rejti, és behelyezve a falfelületbe igazán különleges hatás érhető el vele. Létezik homorú, és domború változata. Alább néhány típust választottam ki.


A bontott tégla tisztítását a szakemberek javaslatára ecset, sósav és drótkefe segítségével követtem el. Először ecsettel felhordtam a sósavat a felületre. Nem sajnáltam, jó tocsakosra áztattam a téglákat. A címeres tégla ennél is többe kerül, de ebből elég egy-két darabot is közbevegyíteni m2-ként. Mivel magyar nyelvű a felirat, így Trianon előtti.


Kaparja le róla a régi kötőanyagot, majd kenje be habarccsal a tégla oldalait, és a kitöltendő falrészben készítsen habarcs­ágyat. Bontott téglák, bontott címeres téglák - nagyon jó áron! Saját fotó : Információk: Katalógusba került : Megjegyzés: Nyomat: G (?) Feloldás: ? Bélyeges tégla képgaléria, ízelítő kínálatunkból. Beszéljenek a képek!


Az alábbi fotógalériában, a nálunk már megfordult téglák tekinthetők meg. Az ilyen tiszta tégla felületet lenolajkencével, vagy kőbalzsammal lekenjük nagyon szép élénk színű rusztikus felületet kapunk. Nekem nagyon tetszik. A m nyi kerítésre több, lényegesen több mint millió forintot és rengeteg saját munkát szántam ill. Szóval ezért savaztuk.


A legkülönbözõbb pecsétekkel, családi nyomatokkal ellátott, mindenféle színû és méretû bontott tégla. Milyen savval kell a kazánt savazni? Megoszlanak a vélemények, van aki szerint sósavval, de elvileg van valami speciális sav, ami erre a célra jó.


Magyarországon megélhetési válság van, és ez Orbán Viktor döntései nyomán alakult ki. Szél Bernadett kifejtette, háromkulcsos – és százalékos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések