2019. március 20., szerda

Moha vegyszeres irtása

Nézzük, milyen módszerekkel védekezhetsz a mohásodás ellen. A mohairtó készítményeket a használati utasításban megadott arányban vízzel kell hígítano és permetezéssel kijuttatnod a mohás területekre. Ha ezt a módszert választo akkor most még időben vagy. Az irtásra megfelelő.


A burkolatokon megtelepedő moha és alga élő organizmusok, teljes és. A vegyszeres permetezés általában hatásos, de nem szabad.

A felületeken megtelepedő moha , alga élő organizmusok, melyek teljes és végleges eltávolítása igen nehézkes, hisz a tisztítást követően. Moha ellen a Compo vastápsóval tudunk fellépni, jó. Vegyszeres gyomirtás.


A szert jól válasszuk meg, mivel különféle szelektív szerek kaphatók már. A totális gyomirtó szerfélék nevükből is következően mindent irtanak. A láthatatlan (pangó) vizeket, a tömörödött talajt előidéző gondokat kell először megszüntetni, hogy eredményes és végleges legyen a moha irtása. De van egy kiváló megoldás, aminek használatával az évről évre visszatérő gond egyszerűen és észrevétlenül megszűnik létezni majd.


A moha a gyepgondozók komoly kihívása, aki már találkozott vele kertjében, tudja, visszajáró vendég. Az elmúlt évekre jellemző csapadékdús időjárás kifejezetten kedvező feltételeket teremtett a mohosodásra.

De nem csak a csapadékot okolhatjuk a moha megjelenéséért. A moha kedveli a szélsőségeket, elsődlegesen a. A moha nem kártevő és nem is kórokozó, úgy néz ki, hogy egy új problémával kell megküzdenünk a kö­zeljövőben. A moha egysejtű növényfaj, a fák minden részén megjelenik, évről évre gyorsabban szaporodik, és lényegében az egész fát bevonja egy úgynevezett zöld gyeppel, ami nagyon káros a növényeknek. A gyomirtózott területtől még órákig tartsuk távol a gyerekeket, mert a kezével könnyen felszedheti és a szájába is veheti a gyomirtó maradványait. Egy permetezéssel kb. csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható.


A meleg időjárásra való tekintettel az esti órákban végezze el a kezelést. Tartós megoldást a moha kialakulásának okának (árnyék, vizenyős , savanyú talaj) megszüntetésével érhet el, vagy az adott helyre fű helyett mást tegyen (gyeppótló növények, burkolat). Moha a kertben – kerted dísze is lehet.


De van még egy módja annak, hogy megóvjuk magunkat a felesleges bosszankodástól. Elsőre talán furcsának fog hangzani, de ha belegondolunk, talán ez a legkönnyebb és leghatékonyabb módszer. A kert- és parkfenntartásban a szép gyep kialakításának további fontos eszköze a gyom-, moha -, kalaposgomba irtás.


A nem megfelelő talaj előkészítés, nem megfelelő fűmagkeverék választás, elégtelen tápanyag utánpótlás, a rendszertelen öntözés és nyírás egy szóval a hibásan alkalmazott technológia az egy- és kétszikű gyomok. A fenyők vetésétől fiatalosuk záródásáig ma már tudunk olyan vegysze­ reket alkalmazni, melyek a növekedésüket leginkább befolyásoló gyomokat el­ pusztítják, vagy oly mértékben visszaszorítják, hogy azok a csemeték növeke­ dését már nem befolyásolják károsan. Ezzel a gyomlálást.


Alapvetően gondos ápolással akadályozhatjuk meg a moha elterjedését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kielégítő tápanyagellátásról kell gondoskodnunk, fenn kell tartani a talaj jó víz- és levegőáteresztő képességét, rendszeresen el kell távolítani a fűnyesedéket, meg kell akadályozni, hogy pangó víz gyűljön, és nem szabad túl rövidre nyírni a füvet. Ha az előbbiekben említett technológiák elmaradtak, vagy ennek ellenére is jelentős mennyiségben észleled a pajorok jelenlétét, akkor a talajfertőtlenítés és a “ vegyszeres ” védelem eszközeihez kell nyúlnunk.

Ezek a megoldások mindenképpen szakember közreműködését követelik meg. Azt azonban tudnod kell, hogy a. A síremlékek megtisztítását régen vegyszeres eljárással, kézi-, gépi csiszolással, vagy homokszórással végezték, ma már viszont ezek egy elavult eljárások, hiszen nem csak szennyezi a környezetet, de koptatja is a síremlék felületét. A sírkőcsiszolás hosszadalmas folyamat és többnyire nem a helyszínen végzik nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések