2019. március 13., szerda

Párásodik az ablak a kocsiban

Vajon melyik gátolja meg, hogy bepárásodjon az ablak az autóban ? Ha téged is bosszant, hogy párásodik a szélvédő és percekig kell várno hogy kiláss az ablakon , akkor ezt a trükköt neked találták ki. Egyszerűen töltsd meg a zoknit az alommal, és tedd a kocsiba a műszerfalra, vagy az. Mitől párásodik az összes ablak az autóban?


Nagyon durván párásak az ablakok menet közben, állandóan fel le kell mozgatnom az ablakokat, hogy lássak oldalra, elől meg állandóan törölgetnem kell. Pedig be van kapcsolva a párátlanító, a fűtés, oda is van felfele állítva az ablakokra.

Ha ennek vízleeresztő nyílásai eldugulnak, itt megállhat a nedvesség, ilyenkor igen magas nedvességtartalmú levegőt szív a ventillátor, amely szintén az utastérben fog lecsapódni. Ráadásul a pollenszűrő ilyenkor tisztességesen átnedvesedik, ami hosszabb időre is biztosítja a párás üveget. Az eredmény a lecsapódó kondenzvíz, a párás ablak. Vásárolhatsz drágán páramentesítő spray-t, de körülnézhetsz a háztartásodban is.


Remek megoldásokat ajánlunk, melyek árban összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint a bolti kemikáliák. Párásodik az ablak üveg? Az, hogy az ablak üvegén megjelenik a pára, az két okra vezethető vissza. Az első ami egyben egy figyelmeztetési értékként is felfogható, hogy a túl magas a páratartalom a helyiségben.


Nem párásodik azonban az ablak , ha meleg az üveg.

Minthogy menet közben a légáram miatt hül, csak fűtéssel lehet segíteni. Ma már a legtöbb kocsiban melegített levegőt fújnak a szélvédőre, és ezzel tartják az üveglap felületét olyan melegen, hogy nem telítődhet a vele érintkező levegőréteg a kocsi belsejében. A mai korszerű ablak esetében is jelentkezhet párásodás ugyan úgy ahogy a régi ablakok esetében. A belülről vizes ablak a lakótér (szoba) párás levegőjének következménye, ami lecsapódik az ablakokra.


Ahelyett, hogy szobáról szobára járva szárazra törölgetjük minden reggel az ablakokat, inkább szellőztessünk többet. Jó megoldás lehet az is, hogy a fűtést felcsavarjuk, hosszabb távollét esetén is, és éjszakára sem kapcsoljuk le, azonban - valljuk be - ezt a. Fiam új társasházban lakik, északi oldalon. Miért párásodik az ablak a galériás lakásba az emeleten?


Csak náluk párásodik minden ablak , reggelre tócsák vannak az ablakok alatt, a falak penészednek folyik rajtuk a víz. Itt megtudhatja, hogy miért párásodik a műanyag ablak ? MI AZ A PÁRA, ÉS MIÉRT JELENIK MEG A LEGJOBB MŰANYAG ABLAKON IS ? A pára a tárgyakon, mint pl. Ha a korszerű ablak esetén azt látja, hogy a két (esetleg több) üvegréteg között jelent meg pára, joggal gyanakodhat valamilyen problémára: egy apró törésre, vagy az üvegek közötti szigetelés megrongálódására, ami miatt a levegő (és így a nedvesség) képes bejutni az egyébként hermetikusan elzárt, üvegek közötti térbe. A hűvös, hideg időben a legkellemesebb hőmérséklet a lakásban van, emiatt viszont az ablak folyamatosan párás, vízlefolyásos és ha nem törölgetjük folyamatosan, akár penészes is lehet idővel.


Annak pedig nem kell elmagyarázni a kellemetlen következményeit, sőt egészségre káros hatásait. A műanyag ablakok tehát nem párásodnak jobban, mint a régiek, sőt, éppen. Belülről teljesen rendben minden, ezért is mondom, hogy bugyuta a kérdés. Jó megoldás lehet még a párásodó ablakok ellen, ha a radiátor is az ablak alatt van, de ezt utólag nagyon nehézkes kivitelezni.


Páramentesítés Ha a fenti praktikák nem elegendőek, jöhet a célzott megoldás: léteznek páramentesítő készülékek is a levegő kiszárítására.

Ha az ablak párásodik, talán csak apró bosszússágnak tűnik, azonban súlyosabb következményei is lehetnek: például a fal penészedése, a tapéta leválása, a vakolat elszíneződése. A kézi klímáknál egyszerűen a szabályzók megfelelő állását szokták a hátsó ablak fűtéséhez hasonló piktogrammal jelölni – ez általában a külső levegő beszívását, a klíma bekapcsolt állapotát, a legmagasabb, vagy eggyel az alatti ventilátor-fokozatot, illetve a szélvédőre fújást jelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések