2018. július 9., hétfő

Mosógép penész

Since the invention of the kiln for drying firewood by using heat. A vízkőlerakódás azonban kevésbé minősül makacs problémának, mint a penész. Utóbbit ugyanis szinte semmivel nem lehet maradéktalanul eltávolítani. Persze elkerülhetetlen, hogy a mosógép nedves legyen.


Az öblítővel ragacsos réteget alkotó penész nemcsak az öblítőtartályra telepszik, hanem rárakodik a mosógép belsejére és alkatrészeire is, így teszi tönkre azokat.

Sajnos az a rossz rossz hírünk van, hogy a burjánzó penész részletekben beleoldódik a mosóvízbe, a szívós mikroorganizmusok pedig megtapadnak a ruhákon, sőt, ott maradnak száradás után is. A mosószeradagolóban lévő nyálka vagy penész , szivattyúszűrőbe szorult piszok ( mosógép alján található, óvatosan vele könnyen beletörik), koszos kifolyócső, üstházban berohadt ruha (dobon kívül), eltávolíthatatlan penészes üstszájgumi is okozhatja a kellemetlen szagot. A vízkő és a penész nem szép, és a mosógép működését is akadályozhatja. AHa penészt tapasztalunk, azonnal lássunk neki a tisztításhoz. Megelőzési tanácsok:El kell tüntetni el a penészt az mosószeradagolóból!


Keress kérdéseket hasonló témákban: ecet, mosás, penész , mosógép. Az egyik az, hogy indoktalanul sok mosószert öntesz bele, ami a készülék meghibásodását okozó lerakódásokhoz vezethet, a másik meg az, hogy a mosás után benne hagyod a nedves ruhákat, ami pedig a penész növekedésének kedvez.

A mosógép használatát jellemzően két hibajelenség szokta kísérni. Ezért ne zárd vissza mosás után túl hamar a gép ajtaját, még ha kerülgetni is kell! Ha szeretné hogy a mosógép sokáig tiszta is maradjon, akkor legalább a fehér ruhák tisztításához használj mosószódát: ez a vízben teljesen feloldódik, nem hagy maga után lerakódásokat, ráadásul a penész és a vízkő kialakulását is megnehezíti, így a mosógép tovább marad friss illatú. Ha mosógép víszivattyúzás miatt elaka tehát nem megy ki a víz a mosógépből , akkor centrifugázni sem kez mert érzékeli hogy víz van a dobban.


Ha már penészes a mosógép , akkor érdemes átmosni ecettel, vagy trisóval úgy, ahogy azt korábban írtam. A penész a rozsdásodás melegágya és büdös is. Ha ez nem segít, akkor gombaölő szerrel, vagy hypoval is ki kell tisztítani a mosógépet.


Meleg, nedves környezetet biztosít, amiben a penész gyorsan tud növekedni. Az elöltöltős mosógépek még fogékonyabbak a penészedésre, mivel rendszerint légmentesen záró gumi tömítéssel rendelkeznek, ami megakadályozza, hogy a tömítés távozni tudjon a mosógépből. Ha vége a mosásnak, csavarjuk ki a mosógép szűrőjét, alaposan takarítsuk ki azt.


Előltöltős mosógépnél takarítsuk ki az ajtó gumiszegélyének hajlatait. Két mosás között hagyjuk kicsit nyitva a mosógép ajtaját és a mosószer adagolót, így soha nem lesz rossz szagú a mosógép belseje. Sajnos a mosógép belseje, a tartály, a gumis részek ideálisan nyirkos, sötét helyet biztosítanak a gombáknak, amelyek szépen meg is telepednek ott. Az öblítőtartályban különösen azért szeretnek lenni, mert a ragacsos réteg jó táptalaj nekik.


Hogyan előzhetjük meg ezt a kellemetlenséget?

Rendeljen most Zanussi felültöltős mosógép terméket webshopunkban! Nyálkás lerakódás és makacs penész : így tisztítsd ki a mosógép belsejét – Ha a ruháknak mosás után dohos szaga van, az szennyeződésre. Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Az összeszerelés után liter - os ételecetet öntöttem a mosógépbe, és C - os mosási program után az egész fürdőszoba ecetszagú lett, de legalább a mosógép belülről szép tiszta, valamint penész , és kórokózó mentes lett.


Ellenőrizze az oka a penész mosógép sokat. De szinte mindig az erős tenyésztés gomba hibáztatni a tulajdonosok a készülék, nem tartja be a szabályokat, az ellátás a háztartási gépek. Mint már fent megállapított, nehéz növekedni és szaporodni penész csak megfelelő körülmények. Az első lépés tehát egy olyan megoldás alkalmazása, mely segít megszabadulni a szennyeződéstől és egyben eltávolítja a szagokat is. Próbáltátok már az utónév kalkulátorunkat?


Lessétek meg, hogy melyik utónév passzol a legjobban a vezetéknevetekhez. Sokat segít a születendő gyermek nevének meghatározásakor, de mókának sem utolsó. Ezt úgy előzhetjük meg, ha a mosás végeztével szárazra töröljük a gumit mindenhol, ahol tudjuk, és nyitva tartjuk a mosógép ajtaját, amikor csak lehet. Ha már megjelent a penész , de még nem túl régen, akkor nagyon hatékony lehet a Szavo, vagy más penész elleni szer. Viszont ha már szinte mindenhol, és régóta van jelen.


Mosás után a mosógép ajtaját nyitva kell hagyni, legalább órát, hogy kiszáradhasson. Semmiképpen ne csukd be az ajtaját mosás után jó pár óráig, mert azzal a párát beszorítod a dobba, amivel paradicsomi feltételeket teremtesz a gombáknak a szaporodásra. Penész megszüntetése: Hasonlóan otthonunk falaihoz a mosógépben sem egészséges és normális a penész megjelenése. Ennek ellenére penész elsősorban a mosószer és öblítőadagoló környékén szokott.


Számtalan oka lehet: mosógép túlterhelése, nem megfelelő mosószerek használata vagy egyéb meghibásodás. Nem tölti be a vizet mosógépe. Mindenekelőtt ellenőrizni kell a mosógép vízellátását! Egyéb meghibásodásokat a. Sziasztok, igazából azért írok, mert kíváncsi vagyok, jár-e valaki hasonló cipőben, és hátha van megoldás, illetve érdekel, hányan vagyunk. Szóval vettem másfél éve egy szuper 120EFt-os Siemens mosógépet, rendben is van vele minden, műszaki szempontból.


De észrevettem, hogy a mosószer-adagoló fiók belseje tiszta fekete penész , és nagyon nehezen, sőt egyáltalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések