2018. július 9., hétfő

Kukorica fajták összehasonlítása

Az Euralis Kft kiváló minőségű, herbicid toleráns napraforgó, kukorica , cirok és repce hibrid vetőmagokat forgalmaz. Mindegyik helyen korai érésű és középérésű hibridkukorica fajtát vetettek el, az éréscsoportoknak megfelelően elkülönített kísérletekben. Lezárult a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett idei kukorica posztregisztrációs fajtakísérlet. A fajta azonosítása a vizsgálat ideje alatt a nyilvántartási szám alapján történik.


Azon fajták , melyek már szerepelnek az EU Közösségi Katalógusában, a regisztrált néven kerülnek nyilvántartásra. A csemegekukorica fajták szemei lehetnek sárgák (sötétebb illetve világosabb) és fehérek.

Pioneer kukorica vetőmag = 80. Egyedi árakért hívjon telefonon! A kísérletbe állítható fajták száma nem korlátozott.


Amennyiben a fajtaszám meghaladja a 30-at, a kísérleteket érésidő szerinti fajtacsoportokra osztják. A kukorica nagyon sok változatban létezik: fajták hatalmas választéka biztosítja a termesztést a legkülönfélébb termőhelyeken és termesztési feltételek között szerte a világon. A kukorica egyaránt fontos emberi táplálék és takarmány, ezen kívül bioüzemanyag és keményítő gyártására is használják, valamint a kozmetikaipar számára is alapanyag. A „ kukorica változat” allél jelen van a vad teozintében. Egy másik, a két formában különböző gén a tga(=teozinte glume architekture 1).


A gén teozinte verziója kemény toklászt eredményez, míg a „ kukorica allél” a borítást (glume) egy vékony hártyává redukálja a mag csatlakozásánál.

A hasonló kifejeződési. A Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács folyóirata. Hibrid kukorica – és napraforgó vetőmag értékesítési árak. Mindezek következtében az egy hektárra jutó költség. Ismeretes, hogy a hektáronkénti tőszám és a kukorica termése között szoros összefüggés van.


A főhajtás csúcsa egy virágfürtben végződik, lezárva ezzel a növekedést. A folytonnövö fajták (Pl. Lugas F1) támrendszert, karózást igényelnek, a főhajtásuk növekedése korlátlan, elérhetik a 2-m magasságot is.


Sajnos a legolcsóbb kategóriában lévő fajták megfogyatkoztak és nem is állnak rendelkezésre korlátlanul! Kukorica vetőmag és napraforgó vetőmag fajták és eredmények. A kései fajták választékának növelése érdekében kismértékben javasolható a telepítése.


A próbatermesztésre ajánlott kajszibarack fajtákat ide kattintva olvashatja el. A sárgabarack szedd magad helyszínekről itt tájékozódhat. Cikkünk folytatását pedig IDE kattintva érheti el! Többségüket már több ezer éve termesztik. A különböző gabonaféléknek eltérő az éghajlat- és talajigénye, hazánk természeti adottságai elsősorban a búza, kukorica , árpa, rozs és zab termesztésének kedvez.


A gabonafélék őrlése során lisztet, darát és korpát állítanak elő. Július elején-közepén érő, egyöntetűen nagy gyümölcsű és kellemes ízű fajta, a friss piaci fajták között a vezető helyet látja el. Nem betegség-érzékeny, középerős növekedésű, korán fordul termőre és rendszeresen, sokat terem, a gyümölcsök egyszerre érnek be, nincs szükség sok menetes betakarításra.

Gyümölcse jó gyümölcshús-keménységű, főleg a. Ha a táp kukoricát tartalmaz bármilyen formában (pl. kukorica , kukorica glutén, teljes kiőrlésű. kukorica , stb.), vonj le pontot. Ha a kukorica az első összetevő között van felsorolva, vonj le pontot. Ha a táp bármilyen hozzáadott állati zsírt tartalmaz (ami nem halolaj), vonj le pontot. Csemegekukorica (mazsola kukorica , Zea mays L. var. saccharata Keke., Gramineae). Bokrosodási csomóból általában 2-mellékhajtást növeszt.


Levelei lándzsásak és szálasok, a száron váltakozva helyezkednek el. Szuperédes fajták között is kiemelkedik a szín és ízvilága. A szemek sárga és fehér színben váltakoznak és különböző ízűek. Korai tenyészidejű, ezért szakaszos vetéssel nyári- őszi termesztésre egyaránt alkalmas. Az árak magukban foglalják a gombaölő.


LLAMILAG ELISMERT KUKORICA FAJTÁK. A termelés a kukorica mellett előállít napraforgó vetőmagot is, néhány. A klímaváltozás a hibridkukorica vetőmagtermesztése során is új problémákat vetett.


Különösen igaz ez a kukorica vetőmag előállításra. A PIONEER cég volt az első. Adjon le előrendelést kedvező áron, rendeljen tőlünk 0-24-ig telefonon vagy webáruházunkból! Nagy örömmel fogadtam a dolgot mert már régen kerestem.


Haza jöttem be is áztattam majd mikor puhult elvetettük a kertbe két komoly kis sorunk lett belőle. Kezdetnek nem rossz, mindet megtartjuk későbbre újra vetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések