2017. január 19., csütörtök

Gázfegyver viselési engedély

Gáz-riasztó viselési megkérése ONLINE! Views fegyverviselés , gázpisztoly , Gázriasztó viselési megkérése ONLINE! Viszont aki nem csak otthon, hanem az utcán is szeretné megvédeni magát az roppant egyszerű módon kitudja váltani a fegyverviselési engedélyét. Gáz- és riasztófegyver önvédelmi célú viselésére jogosító engedély kiállítása iránt a kérelmet a kérelmező lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányság, Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság részére kell továbbítani.


Ha elmúltál éves, erre törvény adta jogod van, max a boltos kéri el a személyidet, hogy ránézzen a születési dátumodra. Még csak fénymásolni sem fogja.

Hazaviheted a fegyvert, otthon használhatod is, engedély csak a hordásához kell, úgynevezett viselési engedély. Ezt a rendőrségtől kell kérni. Be kell vinni ÜRESEN. Léteznek olyan gáz- és riasztófegyverek is, amelyek úgynevezett gumigolyó kilövésére is alkalmasak.


Ezek esetében szintén lehetősége van a tulajdonosnak az előbbiek szerint viselési engedélyt kérni, azonban még ilyen engedély birtokában sem lehet azokat gumigolyóval betöltött állapotban lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési. A szállitásról a 38. A viselési engedély kiváltása előtt a rendőrhatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az engedély kiadásának feltételeit. Sajnos olyan előírást, amely a gáz- és riasztófegyver engedély nélküli megszerzését, birtoklását életkorhoz kötné, nem tartalmaznak a jogi előírások.


A két jogszabály helyen.

A gázfegyver esetében már más a helyzet, ezért aki komolyan gondolja a. Mivel a viselési engedély megszerzése igen könnyű lett, ezért az. Holott – német mintára, ahol hasonló gázfegyver viselési engedély (Kleiner Waffenschein) létezik – a viselési jognak a személyhez kellene. Sopron – Egy soproni férfinél engedély. Amennyiben viselési engedéllyel rendelkezünk, és eladnánk fegyverünket, kötelesek vagyunk azt bejelenteni az illetékes rendőri szervnél. Ha engedélyünk van, bárhol és bármikor viselhetjük a gázfegyvert, de a használatra ugyanúgy csak jogos önvédelem esetén kerülhet sor.


Hogy mi számít jogos önvédelemnek, egyéni. Nyilván azt nem szabad kihagyni, hogy a gázfegyver viselést tekintve, kötelező az engedély megszerzése és felmutatása is, ha arról van szó. Szerencsére nincs már szükség a több fázisból. Viselési engedély - Gyakori kérdések a témában. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit.


Gáz – és riasztófegyver szabadon vásárolható, tartható, de viseléséhez engedély szükséges. A fegyverviselési engedélyt minden olyan cselekvőképes,. A GR fegyver hivatalosan, engedély nélkül tartható, adható, vehető. Viszont, ha egy viselési engedélyes eladott fegyverre az új tulajdos nem vált ki viselésit, akkor a te adataid lesznek a hatóságnál aktuálisként nyilvántartva, még akkor is, ha leadod a viselésit.


Ha az új tulajnál, vagy bárkinél a fegyver következő. Azt gondolom, és a tisztesség is azt kívánja tőlem, hogy a jelenleg hatályos fegyvertörvényt szem előtt tartva azt mondjam, hogy mivel a gázfegyverre kiváltható a viselési engedély így azt válasszuk ha közterületen szeretnénk magunkat biztonságban tudni. Ebből következik is, hogy inkább a gumilövedékes fegyverre.

A kormány örvendetes bürokráciacsökkentő csomagja bár a fegyverjog. A hatóságtól hamar megkaptuk a választ. Kedves Fórumozó, olvasó!


Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések