2018. április 6., péntek

Télálló fügefa

Fügefa télálló gyökeres ellenőrzött és értékelt eladóktól – Vásárlás akár regisztráció nélkül, házhoz szállítás, pénzvisszafizetési garancia a Vatera. A legjobb fagytűrő, bőtermő füge fajták Magyarországi éghajlati viszonyokra. A füge hazai kertjeinkben is egyre gyakoribb, igénytelen gyümölcstermő bokor. Fügebarát szellem alkotta a Romulust és Remust szoptató farkasnak árnyat adó fügefa históriáját is. A legenda szerint a városalapítók egy fügefa tövében szürcsölték a tápláló farkastejet.


A rómaiak Plinius idejében már 29-féle fügét ismertek.

Kultusza a Dionüsziákon érte el csúcspontját. A füge,egyike az emberiség legősibb kultúrnövényeinek. Termesztése és kultusza az évezredek homályába vész. Az eperfafélék családjába tartozik. Földközi-tenger vidékére,új hazájába.


A télálló egzotikus gyümölcstermők igazi harcosok! Fontos azonban, hogy ezeket a növényeket védett, semmiképpen sem huzatos helyre kell ültetni, mert a téli, éles szelek könnyen károsíthatják őket. A vékonyabb hajtásoknak pedig a keményebb teleknél érdemes takarást is adni.

Színes levelű díszcserjék, Vöröslevelű hólyagvessző, cserszömörce, Vérmogyoró, Fehér-tarka díszsom, Tarkalevelű rózsalonc, Vöröslevelű japán borbolya, Vöröslevelű japán juhar, Sárga-tarka levelű magyal. Díszfaiskola, faiskolai lerakat Komárom. Kerti virágok virágos cserjék gyümölcsök facsemeték, Gyümölcstermő növények. Tájékoztató A várható kiszállítási idő készlettől és időjárástól függően 5-hét.


Az MPL az eddigi órás kiszállítási határidő helyett 2-napos kiszállítással továbbra is működik. Főoldal Tisztelt Vásárlók, Kedves Növénybarátok! Webáruházunkban továbbra is fogadjuk megrendeléseiket, melyeket lehetőség szerint rövid határidővel teljesítjük. Termő füge fa , ehető füge , télálló füge tövek, füge bokor. Fügebokor , fügefa fajták jellemzői származás, érési idő, termésbiztonság , termőképesség ,. A füge 3-m magas bokrot nevel, és mivel féltrópusi növény, meleg,.


Füge (konténeres), Ficus carica. Mindenképpen jó választás lesz az Ön számára is a. A virágzó díszfák a lombhullató díszfák családjába tartoznak, gazdag virágzásukkal minden tavasszal mosolyra fakasztják a kert szerelmeseit. Csodás látvány a tömegesen nyíló teltvirágú japán díszcseresznyefa, a kárminpiros színekben pompázó galagonya vagy az óriási fürtökben leomló aranyesőfa. A fügefa (Ficus carica) az eperfafélék (Moraceae) közé tartozó növényfaj. A földközi-tengeri országokban gyakori fügefa alacsony méretű, de elérheti a 10–m magasságot is.


A fatörzs sima kérge hamuszürke színű, tejnedvben gazdag.

Nagy levelei a széleken fogazottak, és 3-karéjosak. Ehető, húsos termése a füge. Minden kertész álma-vágya, hogy a kertjében déligyümölcsöket termelhessen.


Persze az elég relatív dolog, hogy mit nevezünk déligyümölcsnek, mert a 16. Szikszai Fabricius Balázs még a mandulát, a gesztenyét, a diót, a mogyorót is a déli gyümölcsök közé sorolta. Vásárolj azonnal, licitálj aukciókra, vagy hirdesd meg eladó termékeidet! Gondolom sokaknak van babánfájuk és tudják.


Nincs igazi kert gyümölcsfa nélkül! Bizonyára Önnek is megvannak a kedves gyermekkori emlékei, mikor otthon, vagy a nagyszülőknél a kerti fáról szedte a friss, ropogós almát, a lédús szilvát, vagy a zamatos körtét. Kertészeti eszközök, virágok és dísztárgyak országos hálózata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések