2018. április 4., szerda

Gömb szivarfa szaporítása

Szaporítani oltással, magról, és félfás dugvánnyal is lehet. Gömb szivarfa néven forgalmazott, szabályos gömb koronájú, kisebb termetű. Ez a változat nem virágzik, ugyanakkor törpe. A fa magassága a korona növekedésével 5-méter, de erős. Magyarországon, ha nem is gyakran ültetett, de kedvelt díszfa a déli, vagy közönséges szivarfa.


Különös rejtély, hogy miért éppen ez a faj.

Kezdetben szabályos gömb formát nevel, majd idővel egyre laposabb, de szabályosan szétterülő ernyőszerű koronát fejleszt. Metszeni nem szükséges. Unsubscribe from Megyeri Szabolcs kertész? A szivarfa (Catalpa bignonioides) kicsit macerásabb. Ugyan ezt az utat járja be a maggal, szerintem sikerülni fog kellő gondoskodás mellett.


Az pedig, hogy nem gömb alakuról származik teljesen mindegy, mert ezek oltványok, soha nem lehet ezt generatív úton (magvetéssel) produkálni. A lényeg az, hogy magról mindig az alapfaj lesz. Illatos virágú lombos fák mély árnyékot adó fák virágos díszfák gömbfák kerti fák.

Díszfa leírások virágos fák fa fajták. Nyirfa kislevelű hárs szivarfa gömbjuhar gömb szivarfa júdásfa törökmogyoró páfrányfenyő tulipánfa ismertetés. Levendula tavaszi metszése és szaporítása - Duration: 9:22. Biokiskertem 355views. A nyáriorgona, vagy más néven pillangócserje kedvelt dísznövény, hisz a gondozása egészen egyszerű, cserébe mutatós és egy igazi pillangómágnesként funkcionál nyáron.


Mit kell tudni a nyáriorgona szaporításáról? Származása, története, történelme Franciaországból származó fajta. Hajtásrendszere Gyors növekedésű, nyírás nélkül fejleszt lapított gömb , később ernyőszerűvé tere. Legnépszerűbb fajtája a többnyire gömb szivarfa néven forgalmazott, magas törzsre oltott 'Nana', mely metszés nélkül is szép, lapított gömb alakú koronával rendelkezik. A gömb szivarfa oltványok szállítására kérje ajánlatunkat!


A gömbfák 8-m-es törzsmagasságban oltott díszfák, melyek különlegesen szép formájú lombhullató növények. Magasságuk 5-m, így ideális kisebb kertekbe, parkokba, illetve villanyvezetékek alá, ahol a magasabb fák gondot jelenthetnek. Gömb csepleszmeggy (Prunus fruticosa Globosa) Magas törzsre oltott lapított gömbkoronájú, lombhullató fa. Virága nincs, sovány, száraz talajba napos fekvésbe való.


Szűk utcák, légvezetékek alatti fásítására alkalmas. Edényekbe ültetve teraszok dí. Nem viseli el a csontszárazra kiszáradó talajt, ezért rendszeres öntözéséről gondoskodni kell.


Igazi szépségét szoliterként ültetve mutatja meg, de több példányt sorban ültetve is nagyon mutatós.

A lombos díszfák nagyra növő, árnyékot adó, lombhullató díszfák. Erőteljes növekedés jellemzi őket, végleges méretük elérheti a m-t is. Bármilyen növényről legyen is szó, mindig abból induljunk ki, hogy a világnak melyik részén őshonos, honos a növény.


Ha ebből indulunk ki, nagyot nem tévedhetünk a gondozást illetően, hiszen ha az eredeti élőhelyéhez hasonló környezetet biztosítunk számukra, akkor minden bizonnyal jól fogják magukat érezni nálunk. A Fejes Faiskola honlapja. Lombos fák, földlabdás örökzöldek és oltott fa árlistáink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések