2018. április 10., kedd

Kaktusz fajták

Harrisia jusbertii – a természetes hibrid Gyönyörű, óriási és lenyűgözően illatos fehér virága éjjel bontakozik ki, s csak egy éjszaka tart nyitva. De ez a kaktusz annál sokkal érdekesebb, mint elsőre gondolná az ember. Tippek a kaktusz fajták , és pozsgások gondozására.


Ide tartozik a sziklakerti növények nagy része, de számos különböző, kinti, és benti kaktu. A Turbinicarpus nemzetségnév jelentése két idegen kifejezés – a latin turbo, melynek jelentése csiga, forgó, örvénylő, valamint az ógörög karpos szó,melynek jelentése termés – összevonásából jött létre. Astrophytum kaktusz fajok.

Az egyes fajok bordáinak élén mutatós tüskézet emeli a növények díszét, a virág a kaktusz csúcsán nyílik, a fajokra jellemző sárga színben. A tapasztalat szerint az a kaktusz , ami egyszer már virágzott, megfelelő feltételek esetén megteszi azt máskor is. Sajnos, sok kaktusz virága olyan mint a délibáb, vagyis igen rövid életű – sokszor csak egy napig vagy egy éjszakáig tart, még ha lenyűgözően szép is. A virág az evolúciós okok miatt kimaradt kéket kivéve.


Kaktusz Kaktusz gondozása Kaktusz öntözése Növények. Webshopunk célja, hogy közvetlenül otthonából tudjon jó minőségű, erős, egészséges növényeket rendelni, és ezzel már csak a növényápolás, vagy kerti munka marad hátra. Ez a fajta kaktusz a növekedés helyétől függően eltérő variációkat képez, mesterségesen létrehozott fajták is vannak. Sárga tüskék vagy vörös és sárga tűk keveréke lehet.


A fehér sörték nem nőnek minden fajban.

A ferocactus szélei egyenesek, és között lehetnek. A növény virágai piros-sárgaek. Ez hatással lehet a már meglévő párkapcsolatra, hiszen a szúrós, kötekedő modor folytonos konfliktusok szülője lesz, amely szépen lassan megmérgezheti a kapcsolatot. A kaktusz a környezetében lévő embert szúróssá teszi.


Amennyiben még keresed a páro szintén nem tanácsos kaktuszt otthon tartano hiszen energiái. A távoli földrészek kietlen sivatagjainak, félsivatagjainak. Rengeteg fajtájuk létezik, többnyire nem télállóak. Közös tulajdonságuk a szárazságtűrés, a legtöbb kaktusz halálát épp a túlöntözés okozza. Minimális törődést igényelnek.


A felsoroltakon kívűl még igen sok más kaktusz fajt is tartalmaznak szobai és üvegházi dísznövényként. Mint minden kaktusz , úgy ez a kis apróság is képes arra, hogy leveleiben akár hetekig nedvességet tároljon. Ennek megfelelően érdemes azt a taktikát követni, miszerint úgy öntözzük, hogy egy kis vízmennyiség adagolása után csak akkor kapjon ismét vizet, ha földje teljesen kiszáradt, illetve már ki is cserepesedett. Kaktuszok vásárlása és rendelése az OBI-nál. Ezeket a növényeket ültesd a kertedbe, ha azt szeretné hogy tavasszal is szín.


Finom, fehér tövisei miatt gyapjas kinézetű. Nagyon lassú növekedésű, oszlop alakú kaktusz. Csőszerű virágai nem nyílnak ki teljesen és csupán csak öt napig virágoznak. Világos, napos helyet igényel.


Ez a faj kicsit több vizet kíván, mint rokonai, de azért ügyelni kell arra, hogy nehogy túlöntözzük.

A -fokos hideget is elviseli. Pontosabban szólva a történet az eladásról szól. A sokféle oltott kaktusz közül a legnépszerűbbek a színes rubinkaktuszok. Ezek valóban életképtelen, ha nem oltják rá őket más kaktuszra.


Kivételt képeznek a klorofillt, zöld színanyagot is tartalmazó fajták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések