2018. február 19., hétfő

Műanyag tojóláda

Fogtam egy műanyag ládát, vágtam bele egy lyukat, hogy ki-be tudjon járkálni, tettem rá jó sok zöldet, hogy takarja és jött a türelmes várakozás. Egy vizes kiscsibe rejtőzött a fehér tollak között. Stabil, négy férőhelyes, kigurulós. Bővebb információ telefonon. A számos kialakítás közül a legegyszerűbb az almozott tojóláda , amihez elég akár egy fa vagy műanyag doboz alomanyaggal kibélelve.


A kigurulós tojófészek használatával ki lehet kerülni a tojásevést és a héjszennyeződést, de nagyobb a veszélye annak, hogy a tojás összetörik. Fa, fém, gumibevonatos fém, műanyag (kemény poliuretán) – az ülőrudak sokfélék lehetnek. A hazai háztáji gyakorlatban leginkább fából készülnek, mely ellen nincs is kifogásunk, ha a felület ép, repedésmentes, a fa toxikus anyaggal nem kezelt és a rendszeres fertőtlenítés nem marad el. Welcome to the home page of Győri AGROKER ZRT!


Már rendelhetők az új típusú tojó fészkek. Műanyag oldal , hátfal és tető. A tyúkok anyai pályára vágyása nem akaratunktól függ. Az emberi találékonyság sosem alszik, kerestem néhány megoldást arra az esetre, ha szükségünk lenne olyan etetőre, amiben több napi élelmet is biztonságosan, szárazan tárolhatunk.


A forrásért kattintsatok a képekre. Tökéletes, szép állapotú édes pihe-puha plüss madárka. Ha megnyomják alul a hasát kipottyant egy műanyag tojást és csicseregni kezd. LR 44-es gombelemmel működik, ami nem tartozék. Kovács András szinte az egész országot bejárta éjszakai fotózás céljából, a szebbnél szebb fotókat egy és fél perces timelapse videóban fűzte össze.


Itt kapjon helyet a tojóláda is. Ez lehet műanyag , vagy faláda, a lényeg, hogy könnyen tudjuk takarítani. Béleljük ki szalmával vagy fa­ forgáccsal, és időnként beszórhatjuk valamilyen élősködőirtó porral, ezzel csökkentve a paraziták elszaporodását. Tyúkketrec, tyúkól fából Budapest.


Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A csirkeól oldalán praktikus fészkelőhelyes tojóláda van. A tyúkól sok helyet biztosít a csirkéknek, és lehetővé teszi a friss tojások kivételét. Elején zárható bejárat található a csirkék számára és egy rámpa, amelyen keresztül a csirkék szabadon ki-. A japánfürjeknek kell valamilyen tojóláda ? Raktam be nekik széna- meg szalma-kupacokat, üldögélnek is benne, de még mindig nem tojnak.


A kiskacsáknak leástunk egy műanyag kis kádat, hogy legyen miben pancsolniuk a nagy melegben. Az alját kiraktuk téglával, hogy könnyen ki tudjanak mászni. Annyira élvezik, hogy rendesen megirigyeltem őket. Még a mamák is megfürödtek benne. Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában.


Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. Asszonykával úgy döntöttünk, hogy az idén bele vágunk a tyúk tartásba. Nem nagyban, csak saját részre, a felesleget el tudom adni a piacon a többi árum mellett. Kell nekik egy ól, amibe jó, ha feltudnak ülni vmire, deszka pl és legyen kb 6-tyúkonként egy tojóláda (sima műanyag vagy fa vagy akármilyen alacsony falú dobozt megtöltesz szalmával).


Kell egy terület, aminek a fele földes-homokos rész, ahol porfürdőznek és kapirgálnak, a másik fele füves rét, ott tudnak csipegetni zöldet. A munka oroszlánrésze-egésze természetesen Ferit illette, ahogy a dicséret is, mert nagyon jól sikerült a tyúkbútor fabrikálás. Tettünk nekik műanyag padlót, újrahasznosítottat, egyenesen a szuterénből, csak egy tonnányi kacatot kellett lepakolnom róla, de legalább ott, azon az elfeledett és letagadott helyen is megkezdődhetnek a munkálatok, ha télen esetleg. Füstölő, kerti zuhany, pálinkalepárló, kazán, jakuzzi melegítő, aki amit el tud képzelni.


Akár grill vagy még gilisztakomposzt készítő is beleképzelhető. De lehet vettél két kecskét, és kell egy itató nekik. Tyúkoknak tojóláda , malacoknak vályú, akármi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések