2017. december 26., kedd

Anyag beavatása

A textil anyagok szabás előtti beavatása nagyon fontos lépés, aminek az elvégzésével sok bosszúságot meg lehet spórolni. Ha az anyagokat varrás előtt nem avatjuk be, könnyen lehet, hogy az elkészült ruhadaraboknak új gazdát kell keresni. Anyag beavatása : Ha szegény gyanútlan versenyző minderről semmit sem tu és megvarrja a ruháját anélkül, hogy beavatná, vagyis kézmeleg vízbe téve finoman nyomkodva kimosná, az előbb leírt módon fog járni az esetek nagy százalékában.


Unsubscribe from kedves15? TEXTILEK BEAVATÁSA Mivel újra és újra előjön a téma, én meg karitatív hangulatban vagyok, leírom, mit kell. Mi mással kezdődhet a varrás, mint az anyag előkészítésével.


Minden anyag összemegy az első mosásnál. Ezt szaknyelven beavatásnak szoktuk nevezni, ami persze elég talányosan. AZ EDÉNYEK felfedezése nagy előrelépést jelentett. Az ellenőrzött tűzhasználat legkorábbinak tartott leleteit Dél-Afrikában találták meg. A sütés, pörkölés másfél millió évvel ezelőtti felfedezése után a vízforralásra alkalm.


Pamut anyag beavatása hogyan történik? Megoldások és válaszok. Könnyen lélegző, természetesen anyag. Jó nedvszívó képességű, vasalást jól bírja.


Ajánljuk ruhaneműnek, pörgős szoknyának, ágyneműhuzatnak, textil szatyornak és még sok másnak is. Nagyon sokrétű anyag. Varrás előtt beavatása ajánlott, mivel 5- között van a zsugorodási aránya. Terítsd ki a kiszabandó anyagot és hajtsd félbe színt színnel szembe! Illeszd az anyag hajtott széléhez a szabásmintát úgy, hogy mindenhol legyen elég anyag a ráhagyásokhoz is.


A szabásmintát gombostűkkel pár helyen tűzd hozzá az anyaghoz. Miután megtűzted jelölő krétával vagy filccel körbe is rajzolhatod a mintát. A legfőbb probléma az anyag rugalmasságából adódik. A fontos, hogy a varrásnak együtt kell nyúlnia az anyaggal, ellenkező esetben a cérna elszakad.


Lássuk, hogyan oldható meg mégis ez a probléma: Az egyenes öltésmód a legkevésbé megfelelő, ugyanis ez a legrugalmatlanabb. Ennek ellenére bizonyos estekben ezt is. Az anyagismerethez kapcsolódóan abban kérnék segítséget, hogy milyen anyag az, amit “modal”-nak neveznek?


Valamint az is érdekelnek, hogy a közbélések műszálas anyaghoz sorolhatók be? Igyekszem mindig olyan anyagot választani neki, ami pamut vagy pamut sztreccs, illetve pamut viszkózzal – a viszkóz anyagú dolgokat magamon is imádom. Most viszont ezzel a “microfiber” anyaggal tanácstalan vagyok. Figyelek, hogy az anyag mindenhol átvegye a vizet és ne lógjon ki belőle.


A beavatás lényege tehát, hogy a meleg vízben teljesen átázzon, teljesen benne legyen a vízben és szerkezetileg mindenhol átalakuljon, hogy a későbbiekben már ez ne okozzon problémát. Tehát, hogy amilyenre szabják később a ruhát, olyan is maradjon! A varrás megvédte az anyag széleit, nem tekeredett fel. Ne kell igazgatni sem, hogy újra szépen félbe legyen hajtva további munkához, nem vetemedett el az anyag , nem csavarodott meg.


A varrást nem kell eltávolítani az anyagból, szabás után elég azokat a cérnákat kiszedni, amik beleesnek egy-egy kiszabott részbe. Vékony anyag varrása. Bevallom én nem nagyon szeretek vékony anyaggal dolgozni, de hát nyáron mégsem varrhatunk pufajkát! Előre szenvedek attól, hogy a leterített anyag úgy mozog, és alakul, ahogy ő akar. Tehát, dupla türelemmel,és ha lehet, még élesebb ollóval állok neki a szabásnak.


Ajánlott ruhaneműnek, pörgős szoknyának, ágyneműhuzatnak, textilszatyornak és még sok másnak is. Dekor függönyként is. A pálinka az érlelése során számos fizikai és kémiai folyamaton megy keresztül.


OTTHONKA Eszméletlen konyhatrükk: Soha többé nem ragad le serpenyődben az étel Szeretné ha az acélserpenyőben sem ragadna le az étel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések