2017. december 12., kedd

Parasztkonyha

De szépek a képek is! Van egy néni, ahova járok, és mindig lecövekelek a sparheltje előtt. Nagyon élveztem az írást is! A nyitvatartás változhat ünnepi időszakokban, programok és rendezvények miatt, valamint magas látogatószám esetén műtárgybiztonsági okokból előre jelzés nélkül is.


Beltéri parasztkonyha , modern köntösben.

Kemence és sparhelt a házban. Kerti kemence és grillező a szaletli alatt. Palóc kemence suttal. Mini kerti konyha a fal sarkában. Modern kerti konyha grillezővel, bogr.


Az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány KEOP 6. B -Fenntartható életmóddal kapcsolatos non profit információs központ fejlesztése c. A régi városlődi parasztkonyha Konyhareceptek.

Mivel az ételek elkészítési módja, az őseink emelkedő életszínvonalával természetesen egy ütemben változott, „a régi városlődi parasztkonyha elnevezés, a receptek túlnyomó részén csak a receptek alapjára érvényes. Az ételek nyersanyagai régen csupán a saját. Pet magas fényű ajtófontos, zöld és antracit színű, gránit mosogatóval és csappal. Azoknak, akik a nyár nagy részét a kertjükben tervezik tölteni, és az esti vagy hétvégi főzőcskéket, grillezéseket, befőzéseket is a szabadban képzelik el, nos, azoknak bizonyára nagyon tetszeni fognak ezek a kinti konyha ötletek. Ha új ez a gondolat, nézd meg milyen fantasztikus kerti konyhákat lehet kialakítani, és rögtön kelleni fog neked is egy!


Jókat röhögtünk, azóta is emlegetjük ezt az estét itthon és egymás közt. A 3forintos euró-forint váltáson meglepődtem ugyan, de így a borravalót elhagytam. Ez az asztalfoglalás. Az Őrség - a tájegység, amely örökre rabul ejtette szívünket.


Kercaszomor, közelebbről Szomoróc, amelyet most már szűkebb hazánként emlegethetünk. Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat. Sokan azt hiszik, hogy a rövid körmöket nem díszíthetik bámulatos színek és formák, mert kicsi a felület így nem férnek a körmökre a művészi.


Hungarian Restaurant. This Pin was discovered by Tonja Taffer. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Féléves csúszással megérkezett a konyhabútor. A konyha berendezését tavaly ősz óta (mióta újra a házban tudunk aludni) egy szép régi asztal, két hokedli, anyu ezeréves rezsója és egy kívül-belül telepakolt hűtő jelentette. A kolbász az egyik legbámulatosabb falusias étel! Vöröshagymával, savanyú káposztával bámulatos reggeli, vagy vacsora!


Kolbászkészítés Lemérjük a darált húst, s minden kiló darált húshoz másfél-három deka sót teszünk. Oldalunk cookie-kat használ, hogy színvonalas, biztonságos és személyre szabott felhasználói élményt tudjunk nyújtani Önnek. A belet alaposan kimossuk, először szódabikarbónás vízben, majd simában többször.


A darált húsokat egy nagy edénybe tesszük (húsosládába), rászórjuk az összes fűszert és a fokhagymát. Az előző posztban emlegetett kedves ismerőstől kaptam kölcsön könyvet, hogy nézegessem meg őket. Az egyiket persze nekem is azonnal meg kellett vennem, mivel rajongok a hagyományos receptekért, a tájegységek receptjeiért, és mióta Üllőn élünk a hagyományos parasztkonyha iránt is nagy érdeklődést tanúsítok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések