2020. december 29., kedd

Tyúkudvar

Minden ami tyúk - egy letojt tyúk a kezdő tyúktartás mindennapjairól. Gyakorlati tanácsok, saját tapasztalatok, viccek, művészek, irodalom csak a tyúkok és kakasok főszereplésével. Tyúkudvar - Ez az oldal dísztyúkokról, díszmadarakról szól. Hogyan működik a HuPont.


A webhely és lapjainak szerkesztéséhez jelentkezz be a Bejelentkezés linkre kattintva.

A baromfi hús az egyik legkedveltebb húsféleség. Ma már legtöbbször a boltok polcairól szerezzük be a baromfihúst, de régen minden ház hátsó udvarán ott kapirgáltak a baromfik. Vajon mennyit tudunk a vidéki tyúkudvarról? Meg tudjuk különböztetni a kakast a tyúktól? Tudjuk, hogy mit eszünk?


Tesztünkből kiderítheted a tyúkudvar -tudásod. Nem csak szépek, hanem hasznosak is. Nyár óta nevelgetjük őket és azóta nem vásárolunk előrecsomagolt húst és végre a Gyerekek is megismerkedhettek a liba-, kacsa-, néma (pézsma) kacsa-, gyöngytyúk húsának az ízével, mert eddig megfizethetetlen volt és megismerték a kukoricán nevelt csirke-, tyúk- és a pulyka igazi ízét.

Pár szót írok a funkciókról is. A harminckét négyzetméteres tyúkudvar két részre oszlik. A nagyobb részben tíz tojó tyúk él egy kakas gondoskodásával, a kisebbikben laknak a pici csirkék.


Csak hogy ne bántsák őket a nagyok. Az ő alvóhelyük hátul van. A központi középső ólban alszanak a tojó tyúkok, a kihúzható. Régi vágyam volt, hogy legyenek tyúkok a ház körül. Ezt a tervet sikerült is megvalósítani a múlt év őszén, amikor új helyre költöztünk.


Megvallom a neten megtalált remek tyúkudvar blogod adta meg a végső lökést ahhoz a tervhez, ami anno a Ft-os tojás megérkezésével - tehát már jó régen kezdett motoszkálni a fejemben. Az első nap a nagyi a főútról szedte össze. A szárnya nem volt levágva.


Tegnap megint volt egy szökési kísérlete, most a szomszédba repült át a műhelyen. Akkor betelt a pohár és szárnyvágás lett. Ma helyreállt a ren és élvezi a tyúkudvar által adott kényelmet, luxust.


Az Indafotó az Inda fotómegosztó szolgáltatása. Feltölthete tárolhato albumokba rendezheted nálunk a képeidet és megmutathatod rokonaidnak, barátaidnak.

Keresheted és nézegetheted a többiek fényképeit, kedvencnek jelölheted őket és kommenteket fűzhetsz hozzájuk. Elemzéseink és végkövetkeztetéseink a ProfitLine. A kappanozás célja az, hogy a kimiskárolt kakasok nyugodtabb természetűek, így nem verekednek és jobban híznak, mint a herés társaik. Magyarországon nem sokan foglalkoznak vele, mert nem kifizetődő. Mielőtt élő állatokon kappanoznánk, gyakoroljunk levágott, halott állatokon.


Rengeteg oldalon hallom, hogy a japántyúkok önállóak. Efelől nincs semmi kétségem. Nekem is csak úgy ni, ha úgy gondolják elkotlanak a kacsaól alá, vagy a fásszínben a lomok közepébe.


Aztán meg kereshetem, hogy hol vannak. Elkezdhetjük akár egy jércével is, de mivel a tyúkok alapvetően társas lények, az az igazi, ha egyszerre legalább két vagy három pipit is beszerzünk. Kakas nem szükséges ahhoz, hogy a tyúkok tojást tojjanak.


Ha nem szeretjük a kora reggeli – és gyakran egész napos – hangos kukorékolást, a kakas beszerzését nyugodtan hagyjuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések