2017. augusztus 24., csütörtök

Levegőn száradó gyurma festése

Igazából a kéz melegétől kellene formázhatóvá válnia, de pont az a lényege a levegőn száradó változatnak, hogy légmentesen kell csomagolni. Az a lényeg, hogy PVA ragasztó legyen, tehát Poli-Vinil-Acetát alapú. Nézd meg a címkéjét, mi van ráírva.


Lassabban szára mint a hideg. A levegőn száradó gyurma valójában nem gyurma, tapintásra, szagra közelebb áll. Sajnos a figurát még nem fejeztem be, a festése csak az alapozásnál tart,.

Darwi Extra Light levegőn száradó gyurma , 1g – fehér (H_DA-084). Száradás után festéssel , ragasztással díszíthető. Rengeteg gyurmázással és formázással.


Gyors, olcsó és egyszerű az elkészítése. Bevált házi gyurma receptek a szupertitkos receptfüzetemből. Nálunk nincs az a gyurma mennyiség, ami elég lenne: a gyerekek imádnak gyurmázni, meg szaggatós sütit sütni, szóval lisztfelhőben úszik a konyha állandóan, ugyanis a gyurmát is itthon készítjük, egyszerű, a háztartásban megtalálható hozzávalókból. Hobbiboltban beszerzendő eszközök: levegőn száradó gyurma, 1g-os vinilragasztó (ha találsz közértben, teljesen jó az is), 4-es és 0-s ecset, titánfehér akrilfesték, egy kis méretű gumihenger, amit nyomdázáshoz is használhatunk. A papír és a gyurma közé ez esetben lehet, hogy kell még színtelen folyékony gyurma is, hogy mindenhol biztosan hozzátapadjon a papírhoz, és ne legyenek közte buborékok.


Ezt a technikát még csak olvastam, én személy szerint nem nagyon próbáltam, mivel alapvetően nem voltam elégedett az átlátszó gyurmák.

JOVI fehér keményedő gyurma. A gyurma munka közben rugalmas és nem esik szét. De mint tudjuk, ember tervez, Isten végez.


Az egész azzal kezdődött, hogy Anyukám lobogtatott nagy vidáman egy csomagot, nézzem mit vett a kisfiamnak, talált nagy kiszerelésű gyurmát. Ez után megnéztem és ki kellett ábrándítsam, ez bizony levegőn száradó gyurma, mégpedig gyerekeknek. Ha nem szeretnél sütni, szabad levegőn is megszára de ebben az esetben egy napot kell várni, közben. Könnyen elkészíthető porcelán gyurma ötletek. KÉSZEN KAPHATÓ LEVEGŐN SZÁRADÓ GYURMA.


FIMO gyurmáink között süthető gyurmák és levegőn száradó Fimo gyurmák is. Van levegőn száradó és kiégethető gyurma. Kéz-, láb-, ujjlenyomatok készítéséhez a legjobb gyurma ! Az ősszel van bőven születésnap, névnap a családban. Innen a távolból nagy ajándékot nem tudunk küldeni, így ki kellett találni valami kisebbet, szállíthatót és szerettem volna azért személyeset is. Végeredményében kerámia hatású, tartós, sima felületű dísztárgyat kapunk, amely natúr szépségben meghagyva vagy festve lakkozva is szemet gyönyörködtet.


Levegőn száradó modellezőanyagból elképesztően gyönyörű tárgyakat készíthetünk. Létezik még fehér levegőn száradó gyurma , amit nem szeretek, nagyon maszatol, főleg ha a kiégethetővel keverve használjuk fel. Előnye viszont: hogy festhető pont ezért több egyedi dolog készíthető belőle és nagyobb mennyiséget vásárolhatunk kicsivel drágábban, mint a Fimo gyurma.


Enyhén nedvesítsd meg a kezed!

Egyszerre kis adagokkal dolgozz, alaposan gyúrd össze őket! Használat után a csomagot jól zárd le! A teljes száradási idő óra. A Jovi gyurmák száradás után akrilfestékkel, lakkal.


Ha kell, sokszor vizezem a kezemet, amíg elérem a megfelelő állagot. A nedvesítéssel óvatosan bánjunk, fontos, hogy csak apránként szabad. A legjobb, ha van szilikon lapunk, amin könnyen lehet dolgozni és sokszor felhasználható. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit.


Nekem is tervben van már egy ilyennek a. Bőrfestés házilag soha nem volt még ilyen egyszerű, mint a gyönyörű színeket tartalmazó, remek fedőképességű Color Up bőrfestékekkel. A darwi gyurmák száradás után akrilfestékkel, lakkal. Nyújtsunk ki egy darab fehér FIMO levegőn száradó gyurmát. Ehhez használhatunk egy vastagfalú, henger alakú üvegpoharat, vagy akril nyújtórudat. Másoljuk át egy hegyes eszközzel és vonalzóval a tangram mintáját a letölthető mintáról.


Puhán, jelzésszerűen húzzuk a vonalat, hogy ne szakítsa be a gyurma felületét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések